Арабіка vs Робуста
Автор: Щербакова Олександра Олегівна
Дата публікації: 27.03.2023
Багато хто не уявляє ранок без чашки кави. У суспільстві сформувалося твердження, що робуста — це виробничі залишки арабіки. Але це не так. Давайте разом розберемося, в чому відмінність між арабікою та робустою.
nАрабіка — це дерево, яке відкрили в 9 столітті в Ефіопії. Робуста — кущ, виявлений у 18 столітті в Конго. Кофеїну в робусті вдвічі більше, ніж в арабіці. Але головна відмінність між арабікою і робустоб – це смак.
nУ арабіки багатий аромат, вона росте на висоті від 900 до 2800 м над рівнем моря. Чим вище, тим більш насичений смак. Арабіка — один з найдорожчих сортів кави, бо дерево дуже примхливе та нестійке до подразників: погоди й бактерій. Робуста росте на рівнинах. Для нормального життя не потребує особливих кліматичних умов. Навіть зростає в спекотній Африці та Азії, де час від часу буває посуха або підвищена вологість. Також кавовий кущ, на якому ростуть зерна сорту робуста, більш активно плодоносить і простіше розмножується.
n